Jste vlastníci zámku, luxusních vil nebo letohrádků? Podívejte se na naše služby, které jsou šité na míru přímo pro vás

MENU
translate icon d-block
CS
0
0

Nábytek: cena versus kvalita

11.8.2021
jopppik

Nábytek: cena versus kvalita 
Každý z nás je jiný, má jiný vkus a také jiné možnosti. Někdo si může dovolit drahé kousky a jiní si raději počkají na akce a slevy. Všem by nám ale mělo záležet na kvalitě a platit pouze za to, co má opravdu hodnotu. A víte, jak poznáte opravdovou kvalitu nábytku? Po přečtení tohoto článku už nemůžete šlápnout vedle!

Co to vůbec je kvalitní nábytek?
Všichni si samozřejmě představíme hodnotný a zdravý materiál. Ale ono to není tak jednoduché. Hned vedle něj je důležitá konstrukce, která tvoří podstatu nábytku. Přeci jen je to spojení designu a funkčnosti! A pokud hledáme opravdu kvalitní
a správně navržený nábytek, hledáme nadčasový design, skvělé zpracování použitých materiálů a hlavně osobitost! Všechny toto vlastnosti jsme schopni Vám u nás zaručit!

Jak poznat kvalitní nábytek?
Na dnešním, dá se říci “přesyceném” trhu je těžké určit, který výrobce je opravdu tím kvalitním a který nikoli. V mnoha reklamách v televizi, na billboardech nebo v letácích na nás útočí slevy a akce. Jak ale vybrat opravdu kvalitní nábytek
a nenaletět? Máme pro vás pět rad:
1. Ověřte si výrobce - Zjistit kde a za jakých podmínek byl nábytek vyrobený.
2. Patent či ocenění výrobce - Dnes již většina kvalitních a seriózních obchodů vlastní několik ověřitelných faktů, například jako ITALIER, který nabízí nábytek stoprocentně vyrobený v Itálii.
3. Materiál - Pečlivě nastudovat, z kterých materiálů je nábytek vyrobený a zhodnotit, jestli je na daném kousku funkční. 
4. Nábytek či materiál si fyzicky osahejte - Jedná-li se o internetový obchod, tak se určitě nebát navštívit showroom, kde odborníci nejenže poradí, ale budete si moci svůj vysněný kousek vyzkoušet na vlastní kůži.
5. Recenze – Zjistit jaké jsou ohlasy na výrobce, ale i na daný výrobek od ostatních zákazníků.

Jaký vliv má cena na kvalitu nábytku?
Uvedeme si příklad: na internetu vidíme komodu, která na e-shopech velkoobchodů stojí pár korun, ale ve značkové prodejně stojí mnohonásobně víc, přitom mezi nimi není skoro žádný rozdíl. A tak sáhnete po té z velkoobchodu (přece nebudete platit zbytečně víc peněz). Komoda samozřejmě dobře slouží a jsme ze svého úlovku nadšení. Za pár let se ale drbeme na hlavě
při pohledu na odchlíplé rohy komody, rozviklanou konstrukci a vybledlé barvy. Proto je vždy lepší si koupi nejprve dobře rozmyslet a vědět, co by měl náš budoucí nábytek splňovat a co od něj očekáváme. V dnešní době je opravdu známá věc, že se konkurence (velkoobchody) snaží napodobovat kousky od kvalitních výrobců. Bohužel je tato imitace natolik důvěryhodná, že zákazníka oklame a ten je pak se životností nábytku nespokojen.

Čím dražší, tím kvalitnější?
Tohle nemusí být vždy pravidlem a bohužel se častěji a častěji setkáváme s tím, že je to přesně naopak. Držte se při výběru nábytku bodů, které jsou vypsány výše a nenechte se oklamat, ať už věrohodnou reklamou, či krásnými fotografiemi, které
ale nemusí být vždy pravdivé. Realita může být úplně jiná, a proto doporučujeme s prodejcem navázat bližší vztah, než se bezmyšlenkovitě vrhat do nákupu a s nikým se neporadit.
Nábytek totiž tvoří náš domov, proto bychom ho měli vybírat nejen srdcem ale i hlavou. Na italier.cz Vám rádi se vším pomůžeme, pozveme Vás na osobní schůzku, kde vše probereme do nejmenšího detailu a kvalitu našeho nábytku si budete moci vyzkoušet na vlastní kůži na našem showroomu.

Těšíme se na spolupráci!

Váš tým návrhářů